Size Me

Blondinbella myntade begreppet ”Size Me” & jag förvånades att ingen gjort det tidigare för egentligen är det så självklart, att vi är våran egen storlek. Det finns absolut ingen anledning att jämföra sig med andras kroppar för våran egen är unik. Vi är våran egen storlek. Så enkelt men ibland så svårt. I hela mitt liv (i alla fall andra halvan av det) har jag  sneglat på andras kroppar, sett kritiskt på min egen och intalat mig själv om jag bara äter mindre, tränar mer så blir jag lyckligare. Jag har gjort båda, hamnar i träsket med ätstörningar (anorexi) där min tillvaro handlade om att räkna kalorier & göra mig av med det som passerade mina läppar. Visst rasade jag i vikt & såg ut som ett skelett (i mina ögon som en flodhäst) och blev jag lyckligare av det? Nej så klart inte. Jämförelsekampen fortsatte & pågår än idag även om jag nu kan säga ”stopp” när jag märker att jag blir kritisk mot min kropp. Tänk om vi bara kunde säga till oss själva att nu får det vara nog med jämförelser, bantningsmetoder & slaviskt tränande. Tänk om vi bara kunde älska oss själva som vi är. För vi duger. Vi är vackra. Vi är unika. Vi är helt enkelt size me.

Jag startade den här bloggen för att få dig och mig att inse detta, att vi är mer än våran egen storlek. Tänk om vi kunde flytta energin som går åt till att forma om våra kroppar & istället fokuser på att vara du och jag. Självklart ska vi ta hand om våra kroppar, röra på oss & äta hälsosamt (vilket inkluderar godis, koffein och sånt i måttliga mängder också). Men tänk om vi kunde sluta fred med kroppen & se den som en viktig del av oss som är värd all kärlek. För är det inte helt fantastiskt att den låter oss leva här på jorden, att den bär oss varje dag och ger oss möjligheterna att göra det vi drömmer om? Tänk om vi alla kunde tänka så nästa gång vi står där framför spegeln och grimaserar åt någon bristning?

I den här bloggen kommer jag skriva om hälsa & träning som jag är väldigt intresserad av. Det kommer inte förekomma något av begreppen: Kalorier. Kilon. Bantning. Jag har en kategori som heter ”Size Me” där jag kommer skriva om hur vi kan acceptera våran kropp och bli en stolt Size Me. Att skriva om självutveckling är något jag kommer göra. För att våga älska våran kropp som den är, för att acceptera våran egen storlek så behöver vi en god självkänsla & ett gott självförtroende. Det är något jag medvetet jobbar för & kommer dela med mig av.

Hoppas ni kommer trivas här inne. Varmt Välkomna.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>