Extrema mammor: Dietmammor

Jag slog på tvn och hamnade framför en dokumentär om extrema mammor. Jag blev chockad när jag såg hur mammorna pressade sina barn till att banta. En mamma tvingade sin 15-åriga dotter till att väga sig tre gånger per dag (!) och göra ett hundratals armhävningar och situps per dag. En annan mamma höll sin 6-åriga dotter på en fett & sockerfri diet och såg till att hon tränade regelbundet. Den lilla flickan tyckte att hon var tjock om benen och magen. ”Och det är sanningen” sa flickan. Jag var nära att börja gråta när jag såg detta. Dessa mammor riskerar att styra in sina barn på en väg kantad av ätstörningar, osunt tränande och en förvriden självbild som kommer följa dem genom livet… I det här fallet har barnen blivit offer för mammornas önskan om den ”perfekta” kroppen, en önskan som de själva inte uppfyllt men vill att barnen ska göra. Jag vill ruska om dessa mammor och få dem att inse hur fel det här är. Låt barnen vara barn. Och ge dem den viktigaste gåvan en mamma kan ge sina barn: en god självkänsla och en sund inställning till sina kroppar!
blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>