Varför vänta med att leva?

En av de första stegen mot att leva säker och lycklig i din kropp är att förstå vad en negativ kroppsbild får för konsekvenser. Hur påverkar den dig i din vardag? Hur reagerar du på komplimanger? Ler du och säger tack eller returnerar du komplimangen? Finns det saker du inte vill göra eller platser du inte vill besöka för att du inte känner dig säker i din kropp? Du kanske vill byta jobb, börja med en ny hobby, inleda ett förhållande men väljer att vänta tills du har gått ner i vikt, blivit mer vältränad eller gjort en ansiktslyftning? När du trivs med dig själv och har befriat ditt sinne från en negativ kropps-och självbild lever du livet fullt ut. Du säger ja till nya möjligheter och nej till sådant som du vet är fel för dig… Astrid Longhurst

Jag har med handen på hjärtat sagt nej till saker jag vill göra på grund av min negativa kropps-och självbild. Jag minns speciellt en gång när jag gjorde det på grund av detta. Mina vänner och jag hade bestämt oss för att åka och bada. Ett par killar skulle också följa med och då kände jag genast tvivlet över att visa upp min kropp. Det hela slutade med att jag följde med men vägrade visa mig i bikini, skyllde på att jag hade min röda vecka och såg på när mina vänner badade och hade kul… Än idag kan jag känna mig ledsen när jag tänker på detta, hur jag lät bli att göra sånt jag ville göra på grund av min negativa kropps- och självbild…

"Varför vänta med att leva när vi lever här och nu"

 

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Varför vänta med att leva?

  1. Jättebra skrivet! Tänker ofta på hur sjuka våra ideal är idag!! Har själv drabbats av ätstörningar och kan ofta tänka att jag gärna skulle vilja hjälpa andra så att de inte hamnar i samma hemska sits som jag. Tycker att du är en otroligt bra förebild för alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>