Vad är det då för mening?

Vad är det för fel på att förändra kroppen genom bantning och träning om det får mig att trivas bättre med sig själv? Den frågan ställde jag till folk i min närhet när jag var sjuk i anorexi och blev ifrågasatt för mitt beteende. Svaret ligger i frågan: får det en verkligen att trivas bättre med sig själv? Det är inte alls säkert att en viktnedgång får dig att trivas bättre med dig själv som person om du innerst inne inte gillar eller uppskattar den personen.Så var det i mitt fall, det spelade ingen roll hur många kilon som jag gjorde av med, inte trivdes jag bättre med mig själv för det.

Astrid Longhurst skriver i sin bok ”älska din kropp som den är” att vi har lärt oss att använda kritiken som drivkraft. Om du ständigt tänker på dig själv som en fet, ful gris (som jag gjorde när jag var sjuk) så lyckas du kanske följa ett bantningsprogram en period. Men om allt du gör drivs av negativa tankar så raserar du din kroppsbild. Du kan slita hårt för att få den kropp du vill ha, men om du bara tillåter dig själv att se celluliterna, vad är det då för mening?

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>